Els nostres serveis

A Farmàcia dels Oms disposam d'una àmplia varietat de serveis amb els quals podràs millorar i controlar la teva salut. Posam tots els nostres anys d'experiència en ús per ajustar-nos a les teves necessitats.

Atenció farmacèutica

L’atenció farmacèutica es basa en la participació activa del farmacèutic per millorar la qualitat de vida del pacient a través dels serveis professionals farmacèutics assistencials. Aquesta participació implica la cooperació amb el metge i altres professionals sanitaris per assolir millors resultats.

Els serveis professionals farmacèutics assistencials engloben totes aquelles activitats sanitàries prestades des de la farmàcia comunitària per un farmacèutic, per tal de prevenir malalties i millorar la salut de la població mitjançant l’optimització de l’ús dels medicaments i dels seus tractaments:

 • Dispensació
 • Indicació farmacèutica
 • Seguiment farmacoterapèutic
 • Conciliació de la medicació
 • Adherència terapèutica

Tot això permet contribuir a disminuir els problemes relacionats amb la medicació, millorar-ne el compliment i, en conseqüència, l’ús racional dels medicaments.

La importància d’aquest servei es veu reflectida en les dades epidemiològiques. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aproximadament el 50% dels pacients amb malalties cròniques no compleixen de manera adequada el tractament prescrit, la qual cosa dona lloc a visites als serveis d’urgències sovint evitables.

Sistema personalitzat de dosificació (SPD)

El sistema personalitzat de dosificació (SPD) és un servei d’organització setmanal de la medicació, desenvolupat sempre sota la supervisió del farmacèutic. L’objectiu és ajudar el pacient a seguir el seu tractament de forma correcta i eficaç, dosificant la medicació separada per dies i preses.

A qui està destinat aquest servei?

 • Pacients amb malalties cròniques
 • Pacients polimedicats
 • Pacients amb pautes de medicació complexes
 • Persones grans que viuen soles o amb autonomia reduïda
 • Pacients que viuen a residències
 • Cuidadors i/o familiars de malalts polimedicats

Quins avantatges té?

 • Facilita el compliment del tractament i un millor control de la malaltia
 • Redueix errors en la presa del medicament
 • Evita els problemes de manipulació i conservació
 • Evita confusions i intoxicacions involuntàries
 • Ajuda els familiars i cuidadors

Com funciona?

Es prepara la medicació setmanalment dins un envàs tipus blíster d’un sol ús, amb alvèols on es dipositen els medicaments. Cada blíster s’etiqueta amb les dades del pacient, les dades de la farmàcia i la posologia.

Formulació magistral

Comptem amb un laboratori especialitzat en l’elaboració individualitzada de medicaments, que segueix les normes de correcta elaboració i control de qualitat de fórmules magistrals i preparats oficinals.

La fórmula magistral és l’opció triada pel metge per als casos en els quals el medicament industrialitzat no s’adapta correctament a les necessitats del pacient (ajust de la dosi, canvi d’excipients per al·lèrgies o intoleràncies…). En aquest cas, el metge prescriu el preparat que s’elabora a la farmàcia.

Anàlisi de colesterol i sucre

Els valors elevats de sucre i lípids (colesterol i/o triglicèrids) en sang són factors de risc que solen passar desapercebuts. Encara que ens sentim bé i amb bona salut, és recomanable fer-se controls amb regularitat per prevenir l’aparició de la malaltia o evitar complicacions una vegada diagnosticada.

A la farmàcia disposem del sistema COBAS 10, que permet realitzar una anàlisi del colesterol i de l’hemoglobina glicosilada (HBA1C) de manera ràpida, exacta i senzilla. N’hi ha prou amb una petita mostra de sang, que el nostre personal sanitari obté amb una punció capil·lar.

Per a la mesura del perfil lipídic és necessari estar en dejuni (almenys 8 h). Els resultats que es poden obtenir amb aquesta prova són:

 • COLESTEROL TOTAL
 • LDL (“colesterol dolent”): transporta el colesterol cap als vasos sanguinis, el qual s’acumula a les parets de les artèries i crea uns dipòsits que dificulten la circulació normal de la sang. És important, per tant, que els nivells no siguin elevats.
 • HDL (“colesterol bo”): la seva funció és transportar el colesterol des de diferents parts del cos fins al fetge, de manera que tenir-ne nivells alts resulta beneficiós.
 • TRIGLICÈRIDS: és un tipus de greix més complex, que prové, principalment, de la ingesta d’aliments. També és important mantenir-lo dins la normalitat, ja que els nivells elevats estan relacionats amb un augment del risc cardiovascular.

Amb la determinació del sucre en sang es pot obtenir:

 • HEMOGLOBINA GLICOSILADA (HBA1C): no és necessari estar en dejuni. Permet obtenir els nivells de glucosa en sang dels darrers 2-3 mesos, la qual cosa facilita dur un control glucèmic a llarg termini, utilitzat per detectar persones amb risc de patir diabetis, i per fer un seguiment d’aquelles ja diagnosticades.
 • GLUCÈMIA BASAL/GLUCÈMIA < 2 h INGESTA: determina els nivells de glucosa en sang en el moment de l’anàlisi. Es realitza amb un glucòmetre.

Monitorització de la pressió arterial

La pressió arterial és un paràmetre variable, no es manté constant al llarg del dia ni de la vida. A més, pot patir variacions puntuals amb estímuls emocionals, o a partir d’esforços físics i mentals.

Es considera que una persona és hipertensa quan, de manera persistent, manté xifres de pressió arterial superiors a 140/90 mmHg. En el cas que hi hagi una altra malaltia crònica associada, els valors límit poden variar (una persona amb diabetis té valors límit de 130/80 mmHg).

Per tal d’obtenir uns resultats més reals, cal realitzar tres mesures separades i deixar un interval de 2 minuts entre cadascuna. És important que el pacient reposi durant almenys 5 minuts abans de la primera i, si és possible, abans de prendre la medicació i en dejuni.

Per tal d’ajudar els nostres clients a mantenir la pressió controlada, des de la farmàcia fem un seguiment de l’evolució de les mesures preses de manera periòdica i, en el cas de detectar algun problema, derivar el pacient al metge.

Assessorament nutricional

L’alimentació és la base d’un estil de vida saludable. Per això, a la farmàcia oferim assessorament amb un especialista que ajusta i elabora un pla nutricional personalitzat segons les necessitats de cada persona.

A través d’aquest servei volem ajudar a assolir els objectius proposats o solucionar problemes de salut, com ara:

 • Problemes digestius (flatulències, males digestions, estrenyiment…)
 • Malalties cròniques (hipertensió arterial, obesitat, dislipèmies, diabetis…)
 • Preparació de proves esportives
 • Pèrdua de pes
 • Fatiga o cansament generalitzat

Per tal que una alimentació sigui saludable ha de ser:

 • Completa i equilibrada: els nutrients han d’estar repartits proporcionalment durant el dia entre hidrats de carboni (55-60%), greixos (25-30%) i proteïnes (12-15%).
 • Suficient: la quantitat d’aliments ha de ser la necessària per mantenir el pes dins la normalitat i evitar dietes hipercalòriques.
 • Adaptada segons l’edat, el sexe, l’activitat física, la feina i l’estat de salut.
 • Variada i tant ajustada com sigui possible als gustos de la persona, per assegurar-ne un major compliment.

Punt SIGRE

Des de la farmàcia, a més de vetllar per la salut de les persones, també ens preocupem de tenir cura del medi ambient, reduint el perjudici que els envasos i medicaments puguin ocasionar mitjançant el tractament correcte dels residus generats.

Disposem d’un PUNT SIGRE on es poden llançar aquells medicaments que ja no es necessiten o que estan caducats.

Dermocosmètica

La pell és l’òrgan més gran del nostre cos. Té una importància rellevant per la seva funció protectora, que actua com a barrera contra les agressions externes (químiques, mecàniques, microorganismes o radiacions ultraviolades).

Al llarg de la vida, cal tenir cura de la pell de forma regular i constant. Sobretot si es pateix alguna alteració dermatològica (alopècia, dermatitis, atòpia, psoriasis, acne…), que la pugui fer més sensible a agents externs.

El nostre equip està preparat per seleccionar els actius més indicats per a cada tipus de pell i per millorar i/o corregir allò que preocupi en cada cas. Disposem d’una gran varietat de productes, perquè els nostres clients puguin trobar el que necessiten.

Estem sempre disposats a resoldre qualsevol dubte i oferir consell.

Espai infantil

A la nostra farmàcia tenim una àrea dedicada exclusivament als més petits de casa, on es poden trobar una gran diversitat de productes de diferents laboratoris, per tal de facilitar la selecció d’aquell que millor s’adapti a cada nadó durant el seu creixement.

Així mateix, oferim la possibilitat d’adquirir un descompte amb la nostra TARGETA INFANTIL. Per cada compra de productes infantils superior a 10 € s’obté un segell. Un cop completades les 10 caselles de la targeta, es pot gaudir del descompte.

Cistelles per regalar

A la farmàcia elaborem cistelles personalitzades i adaptades a les necessitats del nadó i de la mare.

Fitoteràpia

La fitoteràpia estudia l’ús de les plantes i els seus derivats amb finalitat terapèutica, ja sigui per prevenir, alleugerir o curar un estat patològic. Ens ofereix molts de beneficis i remeis eficaços i naturals de forma més segura i amb menys efectes secundaris.

És important tenir en compte que, tot i que sigui definida com una alternativa terapèutica poc agressiva, no es pot considerar totalment innòcua. Algunes vegades pot interaccionar amb altres medicaments i modificar-ne els efectes o potenciar-ne la toxicitat. Per això, és recomanable assessorar-se amb un professional sanitari abans de iniciar un tractament d’aquest tipus.

L’equip de la farmàcia, amb els coneixements i l’experiència adquirida, ofereix assessorament i resol els dubtes relatius a aquest tractament.

Ortopèdia

Disposem d’una gran diversitat de productes ortopèdics per millorar la qualitat de vida i facilitar el dia a dia dels pacients i dels seus familiars. En el cas que no disposem d’allò que el client necessita, oferim assessorament i fem la comanda per tal que pugui disposar del producte que més s’adapti a les seves necessitats de la manera més còmode.

 1. Atenció farmacèutica
 2. Sistema personalitzat de dosificació (SPD)
 3. Formulació magistral
 4. Anàlisi de colesterol i sucre
 5. Monitorització de la pressió arterial
 6. Assessorament nutricional
 7. Punt SIGRE
 8. Dermocosmètica
 9. Espai infantil
 10. Fitoteràpia
 11. Ortopèdia